Ai grijă de afacerea ta!

Acum câteva zile am purtat câteva discuţii cu patronii unor magazine care vindeau produse foarte ingenioase şi care ar putea ajunge magazine de top la noi în ţară şi nu numai. Problema era că persoanele respective au avut idei excelente şi resurse suficiente pentru a deschide astfel de magazine însă le-a lipsit interesul, motivaţia sau voinţa.

Am oferit unui manager general al unui magazin online câteva idei şi sfaturi cu ajutorul cărora ar fi putut în decursul a câteva luni să-şi tripleze suma pe care o aduc lunar vânzările însă răspunsul a fost un ”nu” categoric, motiv fiind faptul că pur şi simplu acesta nu-şi dorea ca magazinul său să progreseze, să devină cunoscut şi să-şi facă simţită prezenţa pe nişa respectivă.

Acelaşi lucru l-am întâlnit de mai multe ori la diverşi administratori de afaceri bune, care pot aduce mult profit lunar, dar care pur şi simplu nu îşi dădeau mai deloc interesul şi totul stătea în paragină.

Întrebarea care m-a măcinat şi care încă o face de când am purtat aceste discuţii cu persoanele respective este cum de îşi pot bate joc de munca şi resursele pe care le-au investit în afacerile lor şi dau cu piciorul profitului lunar care le-ar putea alunga orice grijă financiară.

Când întâlnesc astfel de oameni mă ambiţionează şi mai tare să muncesc iar dacă voi ajunge vreodată sa-mi deschid propria afacere pot fi sigur că voi da tot ce pot ca să o aduc pe culmile succesului şi să nu ratez şansa vieţii mele de a da lovitura în afaceri.

Dacă ai o afacere, fie ea un magazin online, firmă de hosting, bar, orice sau intenţionezi să-ţi deschizi o afacere în viitor mai bine nu o face dacă nu eşti sigur că vei avea timpul, voinţa şi motivaţia necesară pentru a face ceva de succes.

Altfel, vei îngroşa rândurile afacerilor care sunt permanent la un pas de faliment.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?