Cum să cumperi de pe ebay

Tot mai multă lume a început să cumpere online, de pe site-uri din afară, pentru că e mai ieftin. Coletele mici au transport gratuit, cele ce depasesc 50 de dolari de la persoane fizice si 10 de la magazine, trebuie să plătească vamă și TVA.

De vreo doi ani cumpăr de pe site-uri de genul, majoritatea produselor vin din China. Sunt ieftine, calitatea e la fel, dar pentru câțiva dolari în plus, poți primi și ceva chiar bun. Treaba e destul de simplă, intri, cauți și dai cumpără. Plătești cu paypal și gata.

Se poate cumpăra instant, la un preț fix, oricând, oricât. Mai sunt licitațiile, unde se obțin obiecte la prețuri ceva mai mici, în general. Trebuie să fii informat, să cunoști prețurile pentru că oricând poate depăși prețul care e la cumpărare instant. Un alt mod de a cumpăra e cea mai bună ofertă, mai rare, din câte am văzut, nu am încercat niciodată.

Când cumpărați ceva, desigur după e vă decideți ce vreți, ar trebui să faceți o căutare pentru cel mai bun preț, dar neapărat să fie un vânzător cu calificative cât mai multe și note cât mai mari. Apoi, trebuie citită descrierea cu mare atenție. Vânzătorii sunt în mare parte serioși, spun totul, dar cei care cumpără nu citesc. Un alt detaliu important e transportul, multe au gratis, dar acele câteva excepții pot să coste mai mult decât produsul.

După ce ați verificat totul și e ok, puteți cumpăra. Va veni o pagină unde vă va cere să plătiți, băgați parola pentru Paypal, dați pay și gata. Acum rămâne doar să așteptați. Coletele cu transport gratuit sau ieftin, vin cam în patru săptămâni, unele fac trei, altele șase. În general merită luat de afară, dar electronicele nu sunt mai ieftine ca la noi, decât copiile chinezești.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?