Cum să-ți administrezi mai bine banii

(58) Cum să-ți administrezi mai bine baniiVoi începe scrierea acestui articol cu o întrebare: Dacă ai începe să înveți lucruri despre bani, ce ai vrea să afli prima dată? Cum să-i administrezi/economisești sau cum să-i produci? Mie personal mi se pare mult mai important să cunosc cum să-i economisești și cum să-i administrezi decât cum să-i produci.

Din păcate nu am avut ocazia de a învăța mai întâi aceste chestii ci doar de a face rost de bani. De ce din păcate? Când eram la o vârstă mai fragedă, ca să zic așa, în drumul meu spre dezvoltare am făcut rost prin anumite metode de o sume măricele de bani fără să am habar cum să-i administrez. Banii au sfârșit astfel să fie cheltuiți extrem de repede pe lucruri care în timp s-au dovedit a fi inutile.

Îmi pare rău că nu știam atunci cum să-i administrez deoarece erau sume frumușele pe care dacă le-ai investi într-o idee bună ai putea să trăiești de pe urma lor multă vreme. Totuși, gândindu-mă mai bine, am apreciat și acest lucru privind tot ceea ce mi se întâmplă ca pe o lecție de viață, ca pe o învățătură fără de care probabil nu aș fi ajuns aici unde sunt astăzi.

Ideea e să te gândești de multe ori înainte de a da banii pe ceva. Când intri într-un magazin să nu ieși și cu alte obiecte decât cele de care aveai nevoie. Ai văzut ceva la ofertă și deși nu aveai nevoie de el l-ai cumpărat? Ai făcut o greșeală.

E un exemplu banal și totuși foarte întâlnit. Nu trebuie să mai facem jocul corporațiilor și al marilor puteri. Dacă toată lumea ar gândi mai mult înainte de orice acțiune pe care o face lumea nu ar mai fi la un nivel atât de jos. Când ai o sumă de bani nu o cheltui pe lucruri inutile ci gândește-te cum ai putea să o investești pentru a o dubla.

Lasă un răspuns