De ce îmi place să locuiesc la țară

Acum câțiva ani am ales să-mi vând casa din oraș – stăteam într-un oraș măricel – și să mă mut într-un sat aflat la aproximativ 20km de aglomerația orașului. N-am stat extrem de mult pe gânduri fiindcă știam că nu prea am lucruri de pierdut, mai ales că eu lucram de acasă și tot ce-mi trebuia era un calculator și o conexiune stabilă la internet, deci nu depindeam de distanța de acasă la locul de muncă fiindcă locul meu de muncă era oriunde.

Toate bune și frumoase, înainte de achiziție, după ce m-am hotărât ce vreau să fac am plecat prin satele din apropiere în primul rând pentru a vedea dacă mi-ar plăcea să locuiesc acolo sau nu. După ce mi-am ales 2 potențiale zone am căutat pe internet – căci aici se vând acum toate lucrurile – și am găsit exact ceea ce-mi doream. În câteva zile formalitățile erau deja făcute iar eu mă pregăteam de mutare.

De-a lungul timpului diverși prieteni care locuiesc tot în oraș m-au întrebat de ce am ales să plec de acolo pentru a sta la țară. În principiu am părăsit orașul fiindcă mă săturasem de atât de multă poluare și gălăgie. În satul unde stau nu mai aud zilnic mașini, claxoane și nu mai inhalez atâta fum toxic emanat de mașini.

Mai departe, un alt motiv a fost faptul că voiam să-mi produc cât mai multe lucruri singur așa că am ales o casă cu o grădină foarte mare pe care am umplut-o cu pomi fructiferi de jur-împrejur, legume, fructe și chiar flori în partea din față. Partea interesantă a fost că la un moment dat am făcut și niște bănuți cu ea fiindcă am avut noroc de recoltă frumoasă și lumea dorea să cumpere de la mine.

Cam astea-s motivele pentru care m-am mutat eu la țară. Restul le stiți voi, cei care stați la sat.

Lasă un răspuns