Importanța vizitelor anuale la medic

Romanii aleg sa ignore sfatul medicului si sa se prezinte in cabinet doar atunci cand se confrunta cu o problema reala astfel de ca multe ori tratamentul este unul mult mai agresiv. Preventia este cea mai importanta asa ca vizitele anuale la medic ar trebuie sa devina o obisnuinta.

Femeile, spre exemplu, sunt sfatuite sa mearga cel putin o data pe an la medicul ginecolog pentru niste teste care pot depista probleme grave de sanatate asa cum este cancerul de col uterin.

Testul Papanicolau este unul obligatoriu pentru orice femeie care si-a inceput activitatea sexuala. In plus, o ecografie transvaginala ii va oferi medicului posibilitatea sa examineze mult mai atent intregul aparat reproducator.

De asemenea, orice doamna trecuta de 40 de ani trebuie sa isi faca cel putin o data pe an o mamografie. Printr-un simplu test, aceasta poate afla daca tesutul prezinta o leziune canceroasa si poate trata din timp o boala nemiloasa care rapeste un numar tot mai mare de femei.

Importanta acestui test este recunoscuta la nivel national motiv pentru care guvernul a inceput sa demareze campanii de informare.

Sanatatea dentara este foarte importanta asa ca un control in cabinetul medicului dentist ar trebui efectuat in fiecare an. In felul acesta, se pot remedia din timp micile probleme, iar zambetul va ramane in continuare stralucitor.

Nu in ultimul rand, romanii trebuie sa isi faca analize de sange uzuale an de an. Aceasta este singura moditate prin care se pot asigura ca totul este in regula cu organismul lor. Cu un bilet de trimitere de la medicul de familie, recoltarea se va face in mod gratuit, simplu si rapid.

Lasă un răspuns